top of page
Bloemknoppen

Projecten

Onder onze projecten valt de dienstverlening aan particulieren, of andere verenigingen, organisaties met maatschappelijke belangen.

Nieuwe Dordtse Biesbosch

Aan de noordelijke oever van de Nieuwe Merwede heeft een voormalige polder plaatsgemaakt voor wat nu bekend staat als de Nieuwe Biesbosch. Ooit gereserveerd voor landbouwdoeleinden, fungeert dit gebied nu als een weelderige groene buffer aan de zuidzijde van Dordrecht. Op 25 mei 2019 vond de feestelijke opening van de Nieuwe Dordtse Biesbosch plaats, inclusief een open dag om het te vieren.

Hier bieden zich wandel- en fietspaden aan om door een uniek polderlandschap te verkennen, gekenmerkt door een authentieke polderstructuur. Onderweg komt de rijke geschiedenis van dit gebied tot leven. Overblijfselen van eendenkooien, ooit gebruikt voor eendenjacht, evenals bunkers die stammen uit de Tweede Wereldoorlog, vormen stille getuigen van vervlogen tijden. Daarnaast zijn de sporen die ontstaan zijn door talloze overstromingen nog altijd zichtbaar en vertellen ze hun eigen verhaal.

Wij zitten met andere aannemers in een raamwerkovereenkomst, dat wil zeggen dat we regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zoals maaien en afvoeren van de vegetatie, maar ook het onderhoud of plaatsen van het meubilair in het park.

Pluktuin

Aan de Provinciale weg in Dordrecht is al jaren een pluktuin

gevestigd waar mensen tegen een kleine vergoeding bloemen kunnen plukken.

BoerEnGroen verzorgt de aanleg en onderhoud van de pluktuin.

Pluktuin Dordrecht

RTV DORDRECHT

"Blije bijen, blije mensen; Pluktuin op alle fronten een succes.

Grote stukken land niet maaien maar bezaaien. Tientallen meters vol met bloemen, bijen, insecten, en vlinders. Goed dus voor de biodiversiteit. Een mooie bijkomstigheid is dat die bloemen ook nog eens geplukt mogen worden en dát kan in de Pluktuin van Dordrecht."

Volkstuinvereniging de Vrije Tuinder

Onze werkzaamheden nabij sportpark Schenkeldijk. In het voorjaar van 2022 hielpen we het inrichten van een nieuwe locatie voor volkstuinvereniging de Vrije Tuinder. Zij moesten verhuizen van hun oude plek naar een nieuw, modern ingerichte locatie.

BoerEnGroen heeft geholpen met het inrichten en realiseren van het terrein. 

Onderhoud BoerEnGroen

Onderhoud & beheer van de Louisa- en Cannemanspolder

In voorgaande jaren heeft BoerEnGroen het onderhoud gedaan in de Louisa- en Cannemanspolder. Tegenwoordig is dit in beheer bij Staatsbosbeheer.

 

Vandaag de dagen helpen wij Staatsbosbeheer bij onderhoud van de polder.

bottom of page